Geek Rewind›Windows›Hur man avslutar och stänger OneDrive i Windows 11

Den här guiden förklarar hur du stoppar OneDrive från att köras på din Windows 10-eller Windows 11-dator.

Varför avsluta OneDrive?

Du kanske vill stoppa OneDrive om du försöker spara batteritid, åtgärda ett synkroniseringsfel eller om du helt enkelt föredrar att inte låta dina filer laddas upp automatiskt till molnet.

Vad händer när du avslutar?

När du stänger OneDrive i bakgrunden, slutar det att köra OneDrive. Dina filer synkroniseras inte längre mellan din dator och molnet. Eventuella ändringar du gör i dina lokala filer kommer inte att uppdateras online förrän du startar programmet igen.

Följ dessa steg för att följa applikationen:

OneDrive-ikonen finns i aktivitetsfältet i aktivitetsfältet. Klicka på Hjälp och inställningar (kugghjulsikonen)

3. Beroende på din nuvarande status, följ stegen nedan angående ditt Personliga valv:

Om ditt Personliga valv är låst klickar du på Pausa synkronisering för att expandera menyn och sedan på Avsluta OneDrive. Om ditt Personliga valv redan är upplåst klickar du bara på Avsluta OneDrive.

4. Ett fönster visas som frågar varför du vill avsluta. Välj en orsak från rullgardinsmenyn och klicka på Avsluta OneDrive för att bekräfta ditt val.

En enkel väg till en pausning av Drive är

molnsynkronisering och stoppa programmet från att köras i bakgrunden. Observera att detta inte tar bort dina filer; den kopplar helt enkelt bort din dator från onlinelagringen tills du startar om OneDrive-appen manuellt.

Categories: IT Info