Në Windows 10, mjeti i vjetër i Windows Backup (Backup and Restore) ka ekzistuar për një kohë të gjatë dhe është krijuar për të krijuar dhe rivendosur kopje rezervë të plotë dhe diferenciale të skedarëve ose të gjithë sistemit.

Edhe pse mjeti nuk mirëmbahet më, ai është ende i disponueshëm në Windows 10 dhe shumë përdorues vazhdojnë ta përdorin atë për të kopjuar skedarë ose për të krijuar kopje rezervë të plotë në rast se një rikthim është i nevojshëm pas një përmirësimi ose dështimi të harduerit.

E vetmja paralajmërim është se nëse shfaqet një problem me mjetin e Windows Backup ose nuk dëshironi ta përdorni më, nuk ka asnjë mundësi për të çaktivizuar ose rivendosur cilësimet e tij në parazgjedhje. Megjithatë, nëse dëshironi të rivendosni ose çaktivizoni funksionin, mund ta përfundoni këtë detyrë me disa komanda.

Në këtë udhëzues, do të mësoni hapat për të rivendosur cilësimet e funksionit të”Bashkimit të Windows”në standardet e tij në Windows 10.

Ekrani @media vetëm dhe (gjerësia min.: 0 px) dhe (min.-height: 0px) { div[id^=”bsa-zone_1659356193270-5_123456″] {min-width: 300px; Min-lartësia: 250px; } } ekran vetëm @media dhe (min-gjerësia: 640px) dhe (min-lartësia: 0px) { div[id^=”bsa-zone_1659356193270-5_123456″] {min-gjerësia: 120px; Min-lartësia: 600px; } }

Rivendos cilësimet e Windows Backup në Windows 10

Për të rivendosur cilësimet e Windows Backup në standardet e tyre, përdorni këto hapa:

Hap Start në Windows 10.

Kërko për Command Prompt, kliko me të djathtën në rezultatin e sipërm dhe zgjidh opsionin Run si administrator .

Shkruani komandën e mëposhtme për të fshirë hyrjen e regjistrit të Windows Backup dhe shtypni Enter:

reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsBackup/f

Shkruani komandën e mëposhtme për të rikrijuar hyrjen e WindowsBackp dhe shtypni Enter:

reg shtoni HKLM\SOFTWARE\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\WindowsBackup

Shkruani komandën e mëposhtme për të fshirë detyrën e planifikuar të rezervimit automatik dhe shtypni Enter :

schtasks/delete/tn”Microsoft\Windows\WindowsBackup\AutomaticBackup”/f

Shkruani komandën e mëposhtme për të fshirë detyrën e planifikuar të monitorit rezervë dhe shtypni Enter:

schtasks/delete/tn”Microsoft\Windows\WindowsBackup\Windows Backup Monitor”/f

Pasi të përfundoni hapat, faqja”Rikthimi ose rivendosja e skedarëve tuaj”do të kthehet në cilësimet e paracaktuara, duke hequr çdo konfigurim të mëparshëm dhe që ju lejon të konfiguroni një orar të ri ose ta lini funksionin të çaktivizuar.

Ky proces rivendos vetëm cilësimet. Nuk do të fshijë kopjet rezervë të mëparshme të bëra me mjetin. Pas rivendosjes së cilësimeve”Rezervimi dhe rivendosja (Windows 7)”, do t’ju duhet t’i fshini manualisht kopjet rezervë nga disku burimor sipas nevojës.

Ekrani @media vetëm dhe (gjerësia minimale: 0 pikselë) dhe (lartësia minimale).: 0px) { div[id^=”bsa-zone_1659356403005-2_123456″] {min-width: 300px;min-height: 250px; } } ekran @media dhe (min-gjerësia: 640px) dhe (min-height): 0px) { div[id^=”bsa-zone_1659356403005-2_123456″] {min-gjerësia: 300px;min-lartësia: 250px; } }

Categories: IT Info