Gdzie znaleźć wersje robocze Instagrama na urządzeniu z Androidem
Jeśli lubisz przygotowywać posty na Insta lub Stories z wyprzedzeniem, przygotowywanie postów z wyprzedzeniem to sposób na efektywne wykorzystanie wolnego czasu. Częstym pytaniem dotyczącym tego tematu jest to, gdzie znaleźć wersje robocze Instagrama na Androida. Dobrze jest przygotować je z wyprzedzeniem, ale jaki jest sens, jeśli nie możesz ich znaleźć, aby je opublikować?
Zapisywanie jako wersja robocza jest bardzo przydatne, jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy na portal społecznościowy platformę marketingu medialnego. Jest to również pomocne, jeśli dojeżdżasz do pracy lub szkoły i masz wolny czas. Możesz przygotować niektóre posty z wyprzedzeniem i opublikować je, gdy będziesz gotowy.

Tworzenie wersji roboczych na Instagramie
Tworzenie wersji roboczej do późniejszej publikacji jest bardzo proste. Cała aplikacja jest łatwa w użyciu i nie inaczej jest w tym przypadku. Wystarczy wykonać te proste kroki.
Otwórz Instagram na swoim telefonie.
Wybierz + i zrób lub wybierz zdjęcie, którego chcesz użyć.
Aby pojawiła się opcja Wersje robocze, musisz wprowadzić zmiany. Kliknij Edytuj i wprowadź zmiany.
Po wprowadzeniu kilku zmian naciśnij X w lewym górnym rogu.
Wybierz Zapisz wersję roboczą, gdy zobaczysz menu podręczne.
Proces tworzenia jest dokładnie taki sam, jak w przypadku przygotowywania posta do natychmiastowej publikacji. Ale zamiast publikować, stukasz opcję powrotu zamiast stukania „Opublikuj”. Obraz jest następnie zapisywany jako wersja robocza, dopóki nie będziesz gotowy.
Znajdź swoje wersje robocze na Instagramie na Androidzie
Jeśli dopiero zaczynasz korzystać z wersji roboczych, początkowo znalezienie zapisanych obrazów do późniejszego wykorzystania może być trudne. Jest to logiczne, gdy wiesz, jak to zrobić, ale nie jest to najbardziej intuicyjny system na świecie.
Aby znaleźć wersje robocze na Instagramie, wykonaj następujące czynności:
Otwórz Instagram i wybierz ikonę +, aby dodać post.
Dotknij Opublikuj.
Ty powinien teraz widzieć Wersje robocze w menu; dotknij go.
Wybierz utworzoną wersję roboczą i wybierz Dalej.
Dokończ post w zwykły sposób i wybierz Udostępnij kiedy będą gotowe.
Dla osoby przeglądającej post wygląda tak samo jak standardowy post. W rzeczywistości, według Instagrama, jest to zwykły post, tylko taki, który przygotowałeś wcześniej. Jest to bardzo prosta konfiguracja, jeśli wiesz, gdzie szukać.
Wprowadzanie zmian w wersji roboczej na Instagramie
Po znalezieniu wersji roboczej możesz ją opublikować lub wprowadzić dodatkowe zmiany. Jeśli nadal jest coś do zrobienia, możesz edytować wersje robocze, wykonując następujące czynności:
Zlokalizuj wersję roboczą, którą chcesz edytować, wykonując powyższe czynności. Przejdź do strony z Opublikuj i dotknij opcji Edytuj pod obrazem w prawym górnym rogu.
Wprowadź zmiany w zwykły sposób.
Opublikuj wersję roboczą.
Pamiętaj, że nie możesz wprowadzać zmian w wersji roboczej po kliknięciu Opublikuj. Tak więc dokonaj wszystkich zmian przed zakończeniem procesu; w przeciwnym razie będziesz musiał usunąć cały post i przesłać go ponownie.
Usuń wersję roboczą Instagrama na Androidzie
W rzadkich przypadkach, gdy tworzysz coś, czego nie chcesz opublikować lub już go nie potrzebujesz, możesz łatwo usuwać wersje robocze. Usunięcie ich nie zawsze jest konieczne, ale może zwolnić miejsce w galerii lub usunąć bałagan.
Aby usunąć wersję roboczą Instagrama na Androidzie, wykonaj następujące czynności:
Otwórz Instagram i wybierz +, aby dodać post.
Wybierz Wersje robocze i wybierz Zarządzaj.
Wybierz Edytuj w prawym górnym rogu.
Wybierz wersję roboczą, którą chcesz usunąć, i wybierz Gotowe.
Wybierz Odrzuć.
Instagram usunie wersję roboczą z Twojej galerii i możesz zaczynać. Android nie ma kosza na śmieci ani kosza, jak Mac czy Windows. Gdy klikniesz Usuń w Androidzie, zniknie to na dobre, więc upewnij się, że wybrałeś właściwą wersję roboczą przed usunięciem!
Jeśli chcesz usunąć wszystkie swoje aplikacje na Instagramie, przejdź do Ustawień na swoim urządzeniu i kliknij Aplikacje. Następnie dotknij Instagram i wyczyść pamięć podręczną. Wersje robocze na Instagramie są przechowywane w pamięci lokalnej, a nie w aplikacji. Gdy wyczyścisz pamięć podręczną aplikacji, wszystkie wersje robocze również znikną.
Korzystanie z wersji roboczych Instagrama w marketingu
Wersje robocze mogą być bardzo pomocne, jeśli promujesz markę lub firmę za pomocą Instagrama. Jeśli nie chcesz korzystać z platformy marketingowej w mediach społecznościowych lub nie chcesz wydawać pieniędzy, dobrym rozwiązaniem jest przygotowanie wersji roboczych z wyprzedzeniem i zapisanie ich jako wersji roboczych.
Jeśli masz wolne pół godziny, możesz wcześniej utworzyć kilka postów na Instagramie, zapisać je jako wersje robocze i opublikować, gdy będziesz gotowy. A gdy nie masz czasu na publikowanie postów, masz trochę zapasu, aby utrzymać kanał przy życiu.
Funkcja Wersje robocze jest szczególnie przydatna w przypadku wydarzeń, specjalnych okazji lub premier projektów, w przypadku których chcesz opublikować ale nie będzie miał wtedy czasu. Możesz też z niego korzystać, jadąc do pracy pociągiem, autobusem lub metrem.
Kiedy używasz Instagrama jako narzędzia marketingowego, znalezienie innowacyjnych sposobów na zrobienie więcej w krótszym czasie jest niezbędnym mechanizmem przetrwania. Funkcja wersji roboczych na Instagramie może wydawać się niewielka, ale może mieć duże znaczenie, gdy masz mało czasu!
Często zadawane pytania
Programiści Instagrama wiedzieli, co robią dla użytkowników kiedy wprowadzili funkcję Wersje robocze. Jeśli masz więcej pytań na ich temat, czytaj dalej.
Czy mogę stworzyć wersję roboczą opowieści?
Oczywiście! Postępuj zgodnie z instrukcjami, które opisaliśmy powyżej, ale wybierz Reportaż zamiast publikowania. Tutaj możesz zaprojektować swoją Historię i odzyskać ją później.
Czy mogę odzyskać usuniętą wersję roboczą?
Niestety nie. Jeśli wersja robocza zniknie z jakiegokolwiek powodu, nie będziesz mieć możliwości jej odzyskania. W przeciwieństwie do opublikowanych Stories, Reels i zdjęć, Twoje wersje robocze nie trafiają do folderu Ostatnio usunięte w ustawieniach Twojego konta.
Dlaczego moje wersje robocze zniknęły?
Niestety, Twoje wersje robocze na Instagramie nie zawsze pojawią się, jeśli podejmiesz określone działania. Na przykład wylogowanie się z aplikacji Instagram spowoduje usunięcie wersji roboczych. Znikną również, jeśli usuniesz aplikację.
Przed wprowadzeniem jakichkolwiek zmian w aplikacji Instagram przygotuj się na utratę wersji roboczych. Chociaż nie możesz pobrać swoich wersji roboczych (tak jak w przypadku filmu TikTok), możesz przechowywać zawartość w galerii telefonu i przesyłać ją stamtąd. Dzięki temu możesz później odtworzyć swój post.
Czy mogę zaplanować publikację wersji roboczych na Instagramie?
Chociaż niekoniecznie możesz zaplanować opublikowanie wersji roboczej na Instagramie, osoby z konta profesjonalne mogą planować posty. Utwórz post w normalny sposób i dotknij opcji ustawień zaawansowanych. Następnie dotknij harmonogramu i ustaw licznik czasu, aby Instagram automatycznie opublikował wersję roboczą.
Czy mogę zapisać rolkę na Instagramie jako wersję roboczą?
Tak! Możesz zapisać post na Instagramie lub Reel jako wersję roboczą, postępując zgodnie z powyższymi instrukcjami. Użytkownicy Androida mogą następnie znaleźć swoje wersje robocze Instagram Reel, wykonując te same czynności powyżej.
Instagram Drafts – Lost & Found
Jak widać, tworzenie, zapisywanie i publikowanie jest naprawdę proste Wersje robocze Instagrama na Androida. Wszystko, co musisz zrobić, to wykonać powyższe kroki, a szybko zlokalizujesz utracone wersje robocze Instagrama!
Zastrzeżenie: Niektóre strony w tej witrynie mogą zawierać link partnerski. Nie wpływa to w żaden sposób na nasz artykuł redakcyjny.