Het is gemakkelijk om een nieuwe vriend toe te voegen op Facebook en even gemakkelijk om ze te ontvrienden. Als je echter meerdere vrienden tegelijk wilt ontvrienden, kan het proces vervelend worden.
Ondanks dat het een handige en tijdbesparende functie is, biedt Facebook geen enkele knop waarmee je meerdere vrienden tegelijk kunt ontvrienden. één keer.
Als je meerdere vrienden op Facebook wilt ontvrienden, moet je hun profiel of een gemeenschappelijke vriend raadplegen. In dit artikel hebben we een lijst met stappen samengesteld die dit proces kunnen versnellen.
Hoe ontvriend je meerdere vrienden op Facebook?
De meest eenvoudige manier om een gebruiker te ontvrienden is door ze op te zoeken in de zoekbalk en te ontvrienden via hun Facebook-profiel. Door te klikken op de Vrienden-knop op het Facebook-profiel van een gebruiker, krijgt u toegang tot een ontvrienden-knop.

Er zijn echter andere alternatieven die u kunt gebruiken om meerdere gebruikers te ontvrienden zonder elk van hun gebruikersprofielen te openen. Dergelijke methoden worden hieronder genoemd.
Via de Vriendenpagina
De Vriendenpagina bevat een lijst van alle Facebook-vrienden die je op je account hebt. U kunt uw vrienden vanaf die pagina ontvrienden als u snel en gemakkelijk meerdere gebruikers wilt ontvrienden. Volg dus de onderstaande stappen om dit te doen voor zowel de websiteversie als de mobiele app van Facebook.
Op mobiel
Open Facebook op je mobiel. Tik op het pictogram met drie lijnen in de rechterbenedenhoek. (Top voor Android)
Tik op je gebruikersnaam.
Scroll omlaag en tik op Vrienden.
Scroll naar beneden en zoek de gebruiker. Of tik op de zoekbalk en typ hun naam.Tik op het pictogram met drie stippen naast hun naam.Tik op Gebruiker ontvrienden.
Tik op OK of Bevestig in het bevestigingsmenu.
Herhaal nu stap 5 tot 8 voor alle vrienden die je wilt ontvrienden.
Op desktopbrowser
Open Facebook in uw webbrowser.Klik op uw profielpictogram of uw naam in de linkerbovenhoek van het scherm.
Klik op Vrienden.
Scroll naar beneden naar de doelgebruiker. Of klik op de zoekbalk en typ de gebruikersnaam van je vriend. Klik op de drie stippen naast de gebruikersnaam.
Klik op Vrienden ontvrienden.
Klik op Bevestig.Herhaal nu stap 4 tot 7 voor alle beoogde gebruikers.
Via browserextensie
Facebook heeft geen functie waarmee je meerdere vrienden tegelijk kunt ontvrienden. Er zijn echter extensies beschikbaar in de Chrome Web Store waarmee u meer dan één gebruiker tegelijk kunt ontvrienden.
Je kunt een van de Vrienden-verwijderingsextensies die je verkiest uit de winkel kiezen en deze gebruiken om je vrienden te ontvrienden. De methode om dergelijke extensies te downloaden en te installeren in Google Chrome wordt hieronder vermeld.
Open de Chrome-browser op uw apparaat.Klik op het extensiepictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Klik op Extensies beheren.
Klik op de drie regels in de linkerbovenhoek.Klik op Chrome Web Store openen in de linkerbenedenhoek.
Klik op de zoekbalk, typ Facebook-vrienden verwijderen, en druk op Enter.Klik op een extensie van uw voorkeur.Klik op Toevoegen aan Chrome.
Bevestig door te klikken op Extensie toevoegen.
Nadat u de extensie aan uw browser heeft toegevoegd, kunt u deze gebruiken om meerdere gebruikers tegelijk te ontvrienden. U moet echter de onderstaande stappen vinden om dit te doen. De methode kan echter verschillen, afhankelijk van de extensie die u installeert.
Open de Vrienden pagina op je Facebook-account. Klik op het extensiepictogram en vervolgens op het Friends Remover-extensiepictogram. Zoek het gedeelte Vriendenverwijderaar op de pagina van de extensie.
Voeg gebruikers toe zoals je wilt. Volg het protocol van de app, zoek en klik op Ontvrienden.
Is het mogelijk om hun berichten niet te zien zonder ze te ontvrienden?
Je hoeft je vrienden niet te ontvrienden als je gewoon wilt stoppen met het zien van hun berichten. Je kunt berichten en updates van andere Facebook-gebruikers niet meer zien door ze niet meer te volgen.
Ontvolgen van een vriend op Facebook is vergelijkbaar met hoe je een gebruiker ontvriendt. Je moet via je profiel naar de Vriendenpagina gaan. U kunt de onderstaande stappen volgen om dit te doen.
Klik op uw profielpictogram in de linkerbovenhoek. Klik op Vrienden.
Scroll naar beneden naar de doelgebruiker of klik op de zoekbalk en typ hun naam.Klik op de pictogram met drie stippen naast hun gebruikersnaam.Klik op Niet meer volgen.