Verwijdert Snapchat ongelezen snaps?

Snapchat is een van de meest populaire en meest gebruikte berichten-en chatplatforms. Het netwerk heeft meer dan 150 miljoen dagelijkse gebruikers van over de hele wereld. De app komt het meest voor in Engelstalige landen, Scandinavië, India en Japan. Het is ook populair in Frankrijk, Portugal en andere EU-landen.

Het automatisch verwijderen van berichten nadat ze zijn gelezen of gezien, is de belangrijkste functie van Snapchat. Het is bekend dat Snapchat berichten, video’s en verhalen verwijdert, maar verwijdert Snapchat ook ongelezen snaps?

Hoe zit het met ongelezen snaps?

Een van de belangrijkste marketingpunten van Snapchat is dat niets voor altijd is. Communicatie tussen jou en anderen wordt automatisch verwijderd. Teksten, foto’s en video’s verdwijnen allemaal na verloop van tijd of nadat iemand de informatie heeft bekeken. Eenmaal verwijderd, is je inhoud voorgoed verdwenen.

Ongelezen snaps worden verwijderd nadat ze zijn verlopen. Afhankelijk van de context verwijdert het bedrijf ongeopende Snaps. Dit is hoe Snapchat omgaat met je ongelezen snaps:

Snapchat-servers verwijder de ongeopende snap na 31 dagen als je een snap in een één-op-één chat hebt verzonden. Als de ontvanger de snap binnen 31 dagen opent, wordt deze verwijderd zodra deze wordt gezien. Als je een snap naar een groepschat hebt gestuurd, wachten de servers van Snapchat 7 dagen voordat ze het verwijderen. Als echter alle deelnemers de snap binnen de aangegeven tijdspanne zien, wordt de snap verwijderd voordat de tijd verstrijkt.

Het is belangrijk om te vermelden dat er een verschil is tussen snaps en berichten. De snaps die je hebt verzonden, zijn in videovorm. De berichten zijn de tekst die je hebt verzonden. Beide zijn toegankelijk door het pictogram’Bericht’in de linkerbenedenhoek van de app te selecteren.

De instellingen wijzigen

Snapchat stelt u niet veel in de weg om uw ongelezen berichten te beheren, maar het stelt u wel in staat om het tijdsbestek te wijzigen.’gelezen’berichten worden verwijderd.

U kunt dit doen door:

Open een nieuwe chat voor het betreffende contact
Tik op het gebruikersprofielpictogram in de linkerbovenhoek
Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek
Tik op ‘Chat-instellingen’
Tik op ‘Verwijder chats…’
Instellen op ‘Na bekijken’ of ’24 uur na weergave.’

Als je je zorgen maakt over een aanhoudend ongelezen bericht, kun je op de optie ‘Gesprek wissen’ tikken. Als u of de andere gebruiker het gesprek heeft opgeslagen, werkt deze functie niet. Het zal nog steeds bestaan ​​in de opgeslagen gesprekken.

Gesprekken opslaan

Als je een gesprek wilt opslaan, kan dat. Nadat het bericht is verzonden, houdt u de tekst lang ingedrukt. Kies de optie’Opslaan in chat’.

Vanaf hier kunt u op het gebruikerspictogram in de linkerbovenhoek tikken, net zoals u eerder deed. Scroll naar beneden en je ziet het vak’Berichten opgeslagen in chat’. Je kunt hier ook de optie’Verwijderen’kiezen om het bericht dat je hebt verzonden te verwijderen.

Snaps die je niet kunt verwijderen

Als je je afvroeg of je de snaps die je hebt stuur naar je vrienden voordat ze verlopen, bereid je voor op slecht nieuws. Er is weinig of niets dat gebruikers kunnen doen om de snaps die ze verzenden te verwijderen. Officieel is er geen optie”Verwijderen”voor de snaps zoals er is voor berichten.

Geen van de bovengenoemde methoden werken voor een snap, alleen de berichten. De één-op-één snaps zullen beschikbaar zijn gedurende 30 dagen, terwijl de groepssnaps slechts 24 uur beschikbaar zijn, zelfs als ze ongelezen zijn.

Als je serieus wilt afkomen van een Snap die ten onrechte is verzonden, zijn er een paar dingen Enkele van de methoden die gebruikers hebben geprobeerd, zijn:

Het account verwijderen

Sommige gebruikers hebben deze methode geprobeerd, in de hoop dat al hun communicatie samen met het account zou worden verwijderd. , Snapchat wacht 30 dagen voordat het account definitief wordt verwijderd en bewaart daarmee alle berichten en snaps die naar en door het verwijderde account zijn verzonden.

Als je deze route volgt, je snap blijft zichtbaar voor de ontvanger en Snapchat verwijdert deze zodra ze hem openen.

De ontvanger blokkeren

Houd er rekening mee dat door de ontvanger te blokkeren, je hem ook verwijdert van jou r vriendenlijst (je wordt ook van die van hen verwijderd). Als je ze blokkeert voordat ze de snap openen die je niet wilt dat ze zien, verdwijnt je gesprek van hun profiel, samen met de problematische snap.

De snap en het gesprek zullen echter nog steeds verschijnen op uw account.

Snaps die je kunt verwijderen

Snapchat laat je geen snap verwijderen die je naar een vriend hebt gestuurd. Je kunt de snaps die je bij Ons Verhaal hebt ingediend echter wel verwijderen. De snaps die je hebt bijgedragen aan’Ons Verhaal’zijn gedurende verschillende tijd op het platform te bekijken. Sommige zullen 24 uur beschikbaar zijn, terwijl andere mogelijk veel langer beschikbaar zijn. Ga als volgt te werk om ze te verwijderen:

Als het een snap is die je minder dan 24 uur geleden hebt gepost, ga je naar het Verhalen-scherm en tik je op de knop naast’Ons Verhaal’. Zoek vervolgens de snap die je wilt verwijderen, open en tik op het prullenbakpictogram onder aan het scherm. Hiermee wordt het verwijderd uit Zoeken, Contextkaarten en de kaart.Als het meer dan 24 uur geleden is, gaat u in Instellingen naar’Onze Story Snaps’om de die nog actief zijn. Zoek degene die je wilt verwijderen en tik op het prullenbakpictogram om het te verwijderen.

Snapchat stelt je ook in staat om op elk gewenst moment snaps uit een aangepast verhaal te verwijderen. Als je ze niet verwijdert, doen Snapchat-servers dit 24 uur na het plaatsen.

Veelgestelde vragen

Hier zijn de antwoorden op meer vragen over Snapchat.

Verwijdert Snapchat automatisch berichten?

Op basis van onze tests hebben we berichten verzonden die meer dan een jaar ongeopend zijn gebleven. Snapchat heeft die berichten niet verwijderd. Het bedrijf verwijdert echter ongeopende berichten die naar groepen zijn verzonden na een week.

Als ik iemand blokkeer op Snapchat, verdwijnen mijn snaps en berichten dan?

Wanneer je een andere gebruiker op Snapchat blokkeert, blijven alle resterende berichten die nog moeten verlopen zichtbaar voor de ontvanger. Deze berichten en Snaps zijn niet langer beschikbaar voor jou om te bekijken.

Zodra een andere persoon is geblokkeerd, zal deze je gebruikersnaam of profiel niet meer zien, maar ze kunnen nog steeds alle berichten bekijken totdat ze verlopen.

p>

Kan ik mijn ongelezen berichten handmatig verwijderen?

Je kunt ongelezen berichten die je hebt verzonden handmatig verwijderen of intrekken (dit werkt echter niet met Snaps ). Houd het bericht dat u hebt verzonden lang ingedrukt en klik op de optie om het te verwijderen. De andere gebruiker(s) krijgen een melding dat je een bericht hebt verwijderd, dus wees bereid om het uit te leggen.

Worden berichten onmiddellijk verwijderd als ik mijn account verwijder?

In tegenstelling tot het blokkeren van iemand, verdwijnen al je opgeslagen chats, actieve chats en snaps als je je account verwijdert. Als je een Snap hebt verzonden die je absoluut wilt verwijderen, kun je je Snapchat-account sluiten (het is niet praktisch, maar de optie bestaat).

Mijn ongelezen berichten worden nog steeds weergegeven. Wat gebeurt er?

Als je je Snapchat-berichten opent en sommige worden nog steeds van maanden geleden weergegeven, komt dat waarschijnlijk omdat ze in de chat zijn opgeslagen. Als je ze wilt verwijderen, kun je het bericht lang ingedrukt houden en op’Opslaan in chat ongedaan maken’tikken. De berichten verdwijnen automatisch. U kunt ook op de optie tikken om het bericht te verwijderen om het proces te versnellen.

Disclaimer: sommige pagina’s op deze site kunnen een gelieerde link bevatten. Dit heeft op geen enkele manier invloed op onze redactie.

Verzenden naar iemand

Ontbrekend apparaat

Categories: IT Info