Adakah anda ingin menyahkawan seseorang yang anda tidak mahu berinteraksi lagi di Discord? Seperti kebanyakan platform media sosial, Discord membolehkan anda menambah dan mengalih keluar rakan dengan mudah sesuka hati.

Anda boleh menyahkawan seseorang untuk menghentikan semua interaksi dengan mereka, termasuk pemesejan, panggilan dan panggilan video.

Bagaimana untuk Menyahkawan Seseorang di Discord?

Anda boleh menyahkawan sesiapa sahaja dalam senarai Discord anda dengan memilih pilihan Alih keluar rakan daripada tetapan. Ciri ini tersedia pada kedua-dua Apl Mudah Alih Discord dan penyemak imbas PC.

Pada Mudah Alih

Jika anda ingin mengalih keluar rakan pada Android atau iPhone anda, ikut langkah di bawah.

Lancarkan apl Discord anda. Taipkan bukti kelayakan e-mel dan kata laluan anda dan tekan kekunci Enter. Klik pada ikon Tiga baris di penjuru kiri sebelah atas skrin anda.
Ketik pada orang yang melambai ikon Rakan di bahagian bawah skrin anda.
Tatal ke bawah dan pilih rakan yang ingin anda nyahkawan. Tekan menu Tiga titik mendatar di penjuru kanan tab.
Pilih pilihan Alih Keluar Rakan.

Pada PC

Ikuti langkah di bawah untuk mengalih keluar rakan di W anda indows atau penyemak imbas Mac.

Buka Discord dalam penyemak imbas anda. Ketik pada orang yang melambai ikon (Rakan) di bahagian atas sebelah kiri skrin anda.
Tatal ke bawah ke rakan yang ingin anda nyahkawan. Tekan pada mendatar Tiga titik menu di sebelah kanan.
Klik Alih Keluar Rakan.
Tekan pada pilihan Alih Keluar Rakan dalam kotak pengesahan.

Bagaimana untuk Berhenti Mendapat DM Peribadi Daripada Seseorang yang Anda Nyahkawan?

Secara lalai, Discord mengimbas mesej daripada orang yang tiada dalam senarai rakan anda. Walau bagaimanapun, jika anda masih menerima DM daripada orang yang anda nyahkawan, ini adalah kerana perubahan dalam tetapan pemesejan langsung anda.

Untuk membetulkan tetapan ini, ikut langkah di bawah.

Lancarkan Discord. Pergi ke Tetapan.Pada Pelayar PC, klik pada ikon Tetapan di sebelah profil anda.

Pada Mudah alih, ketik pada tiga bar Mendatar di bahagian atas sebelah kiri dan ikon Profil di penjuru kanan sebelah bawah skrin anda. Pilih pilihan Privasi & Keselamatan. Ketik pada pilihan Rakan saya baik.
Lumpuhkan Benarkan mesej langsung daripada ahli pelayan (Untuk melumpuhkan DM daripada seseorang yang anda kongsi pelayan dengan.)

Bagaimana untuk Menghentikan Seseorang Daripada Menghantar Permintaan Rakan kepada Anda?

Anda mungkin mahu berhenti menerima permintaan rakan daripada orang yang tidak dikenali dalam Discord. Jika ya, ikut langkah di bawah untuk mengehadkan bilangan orang yang boleh menghantar permintaan rakan kepada anda.

Lancarkan Discord.Goto Settings andaPada Pelayar PC, Klik pada ikon Tetapan di sebelah profil anda.

Pada Mudah Alih, ketik pada tiga bar Mendatar di bahagian atas sebelah kiri dan ikon Profil di penjuru kanan sebelah bawah skrin anda. Pergi ke bahagian Permintaan Rakan dan pilih pilihan yang sesuai.

Bagaimana untuk Mengetahui jika Seseorang Telah Menyahkawan Anda di Discord?

Jika anda tidak menemui seseorang dalam senarai rakan anda, anda boleh cuba menghantar mesej kepada mereka. Jika anda melihat mesej ralat, kemungkinan besar mereka mengalih keluar anda sebagai rakan. Begitu juga, apabila anda mengklik pada profil orang lain dan melihat butang Tambah Rakan, maka mereka telah menyahkawan anda.

Jika anda ingin menyemak Tambah Rakan Buka Discord anda. Pergi ke kotak Carian di bahagian atas skrin anda.
Taip dan klik pada nama pelayan orang lain. Pada Pelayar PC, anda boleh melihat butang Tambah Rakan di bahagian atas sembang.

Pada Mudah alih, anda perlu mengklik pada gambar Profil mereka terlebih dahulu. Anda boleh melihat butang Tambah Rakan di sebelah kanan.

Adakah Discord Memadam Mesej apabila Saya Menyahkawan Seseorang?

Apabila anda menyahkawan seseorang, mesej atau perbualan perselisihan tidak akan dipadamkan. Anda dan pihak yang satu lagi masih boleh melihat perbualan mesej.

Adakah Orang Asing Tahu Status Perselisihan Saya?

Seseorang tidak dapat melihat status anda selepas anda menyahkawan mereka. Mereka boleh mencari profil anda tetapi tidak dapat melihat status aktif/berjauhan anda dan mereka juga tidak boleh membaca status tersuai anda.

Categories: IT Info