A rossz képernyő jelszavának ismételt beírása letiltja iPhone-ját a lezárási képernyőn, és így köszönti Önt: „Az iPhone le van tiltva, próbálja újra _ perc múlva.”

Nem egyszerű dolog módja annak, hogy megkerülje ezt a biztonsági képernyőt, hacsak nem adja meg a helyes jelszót, vagy vissza kell állítania iPhone-ját. Az iPhone visszaállítása törli az eszköz adatait, beleértve a zárolt képernyő biztonságát is. A visszaállítás előtt azonban meg kell adnia az Apple ID jelszavát.

Mielőtt megpróbálná feloldani az iPhone-t, néhány dolgot tudnia kell:

Az iPhone adatai törlődnek. Később azonban visszaállíthatja azokat iCloud biztonsági másolatból. Mac vagy Windows PC-re lesz szüksége és egy kompatibilis világítási USB-kábelt. iPhone-jának csatlakoznia kell az internethez Wi-Fi-vagy mobiladat-kapcsolaton keresztül. Tudnia kell Apple ID-jét és jelszavát. A Find My funkciónak rendelkeznie kell engedélyezve volt az iPhone zárolása előtt. Az iPhone visszaállítása közben ne válassza le az iPhone készüléket.

Hogyan lehet belépni egy zárolt iPhone-ba jelszó nélkül?

Az iPhone törlése a lezárási képernyőről

Ha iOS 15.2 vagy újabb verziót használ, lehetőség van a törlésre az iPhone készüléket közvetlenül a lezárási képernyőről. Az iPhone törlése opció csak akkor jelenik meg, ha az iPhone le van tiltva. Ez a módszer meglehetősen egyszerű, és nem is olyan bonyolult.

Az iPhone lezárási képernyőjén a jobb alsó sarokban talál egy iPhone törlési lehetőséget. Koppintson rá.
Koppintson újra az iPhone törlése lehetőségre.
Enter az Apple ID jelszavát. Ezután az iPhone elkezdi a törlést. Ez eltarthat egy ideig a folyamat befejezéséhez. Ezután kövesse a képernyőn megjelenő útmutatót az iPhone beállításához.

Az iPhone törlése helyreállítási móddal és számítógéppel

Ha iOS 15.1-es vagy korábbi verziót használ, előfordulhat, hogy nem látja az iPhone törlése lehetőséget a lezárási képernyőn. Tehát egy számítógép (Mac vagy Windows) segítségére van szüksége, hogy az eszközt helyreállítási módba helyezze az iPhone törléséhez.

Ha macOS Catalina vagy újabb verziót használ, akkor a Finder alkalmazást kell használnia. Vagy ha macOS Mojave-ot vagy korábbi verziót, vagy Windows számítógépet használ, akkor az iTunes alkalmazást kell használnia. Ha nincs iTunes, akkor ingyenesen letöltheti. Ügyeljen arra, hogy ugyanazzal az Apple ID-vel jelentkezzen be az iTunes/Finderbe, mint az iPhone készülékén.

Hasonlóan az iOS 15.2 vagy újabb rendszerű felhasználók is kipróbálhatják ezt a módszert, ha a fentiek nem működtek Önnek.

1. lépés: Állítsa iPhone-ját helyreállítási módba

Először is az iPhone készüléket helyreállítási módba kell kapcsolnia az összes tartalom és beállítás törléséhez. Miután törli az eszközt a helyreállítási módból, iPhone-ja feloldódik.

A helyreállítási módba való belépéshez a lépések az iPhone modelljétől függően eltérőek lehetnek. Tehát keresse meg eszköze modelljét, és kövesse az alábbi lépéseket.

iPhone X vagy újabb, iPhone 8 sorozat, iPhone SE (második generáció) esetén

Nyomja meg és tartsa lenyomva a oldalsó és hangerőgombokat, amíg meg nem jelenik a Bekapcsoló menü. Ezután csúsztassa a jobbra az eszköz kikapcsolásához.
Most nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, és azonnal csatlakoztassa iPhone-ját a számítógéphez. Tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód.

iPhone 7 sorozat esetén

Nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik a bekapcsoló menü. Ezután jobbra csúsztatva kapcsolja ki a készüléket. Nyomja meg és tartsa lenyomva aHangerő csökkentésegombot, és azonnal csatlakoztassa iPhone-ját a számítógéphez. Tartsa lenyomva a Hangerő csökkentése gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód.

iPhone 6s vagy korábbi, iPhone SE (első generációs) esetén

Nyomja meg néhány másodpercig az oldalsó gombot. Ezután húzza az ujját jobbra az eszköz kikapcsolásához. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Kezdőképernyő gombot, és azonnal csatlakoztassa iPhone-ját a számítógéphez. Tartsa lenyomva a Kezdőképernyő gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód kijelzője az eszközön.

2. lépés: Állítsa vissza iPhone-ját számítógépen

Miután sikeresen lépett be a helyreállítási módba, az alábbi lépéseket követve visszaállíthatja iPhone-ját.

Miután helyreállítási módban van, nyissa meg az iTunes/Finder alkalmazást a számítógépén. Ezután kattintson az iPhone-jára. Most kattintson az iPhone visszaállítása lehetőségre. Ez törli az összes adatot az iPhone-on.
Kattintson a Visszaállítás és frissítés
A visszaállítás befejezése után az iPhone újraindul.

iPhone törlése a Find My segítségével

Ez egy másik egyszerű módszer, amellyel megpróbálhatja vezeték nélkül törölni az iPhone készüléket. Ennek a módszernek a legjobb része az, hogy bármilyen eszközről törölheti az iPhone-t, legyen az mobil, számítógép, táblagép stb. Az eszköznek azonban csatlakoznia kell az internethez, és iCloud-fiókkal kell bejelentkeznie. Ezenkívül a lezárt iPhone-nak engedélyeznie kell a Find my funkciót a használatához.

Lépjen az iCloud oldalra. Jelentkezzen be ugyanazzal az Apple ID-vel, amelyet a lezárt iPhone-ján használt. Ezután érintse meg a Menü ikont. Válassza a Find My lehetőséget.
Kattintson az Minden eszközre erős>. Válassza ki iPhone-ját.
Koppintson az iPhone törlése elemre. >. A rendszer felkéri az Apple ID megadására.

Kapcsolatfelvétel az Apple ügyfélszolgálatával 

Ha továbbra sem tudja feloldani, vagy valami hiba történt a törlési folyamat során, akkor lehet, hogy el kell vinnie iPhone-ját az Apple műszaki támogatásához. Bizonyítékot kell azonban mutatnia arra vonatkozóan, hogy ez valójában az Ön eszköze, és nem próbálja meg feloldani valaki más eszközét. Ha az Öné, és tévedésből zárolja, a technikus segíthet feloldani az eszközt.

Categories: IT Info